Time Out voor Hoog Sensitieve Personen

Een heerlijke week om tot jezelf te komen

Vaak leef je niet van binnen naar buiten, maar van buiten naar binnen. Je wordt overspoeld door alles wat er van buiten op je af komt. Als je hoog sensitief bent, heb je daar nog meer last van, omdat je snel overprikkeld raakt door alles wat er om je heen gebeurt. Je antennes staan naar buiten gericht en daardoor kan het contact met jezelf op een laag pitje komen te staan. Het is belangrijk om letterlijk en figuurlijk stevig te leren staan in je eigen centrum, zodat je dicht bij jezelf kunt blijven, ook in contact met anderen en een balans te vinden tussen doen en laten.

Als je dicht bij jezelf blijft, sta je in contact met je innerlijk weten. Hierdoor kun je antwoorden vinden in jezelf en keuzes maken, die goed voor je zijn.

In deze bijna zomerweek is er volop tijd om stil te staan bij het hier en nu en wat er binnen in je leeft.

De week staat in het teken van aandacht voor jezelf door bezig te zijn met lichaam en geest, met behulp van onder andere visualisatie, opstellingen en energiewerk.

Hierdoor kun je beweging, energie, vreugde, balans, concentratie, rust, ruimte, verbinding, stilte, contact met je zintuigen, heldere waarneming en een wakker bewustzijn ervaren.

Er is deze week plek voor slechts zes deelnemers, zodat er veel persoonlijke aandacht voor ieder is. We hebben zes dagen voor de workshop en elke dag is er gelegenheid voor één deelnemer om een opstelling te doen (zie programma voor meer uitleg hierover).

Dus wacht niet te lang met aanmelden als je mee wilt doen aan deze week!

Programma:

 • We beginnen om 10.00 uur in de ochtend met oefeningen die je in je kracht zetten en je energie laten stromen. Ze vinden hun oorsprong in o.a. het sjamanisme, de tai chi en de chi neng qigong.
 • Daarna volgen een geleide visualisatie en meditatie.
 • Koffie/thee pauze.
 • Na de pauze krijgt één van de deelnemers een opstelling n.a.v. een vraag die hij of zij heeft.

Tijdens een opstelling vertegenwoordigen andere deelnemers (de zogenaamde representanten) datgene waar je meer zicht op wilt krijgen. Samen kijken we welke elementen te maken hebben met je vraag.

Deze elementen kunnen dan opgesteld worden door de representanten die je daarvoor zelf uitnodigt. Hoe deze elementen zich verhouden tot elkaar en de vraagsteller, geeft een helder beeld van wat er speelt t.a.v. de gestelde vraag.

Het doen van een opstelling wordt door deelnemers als heel zinvol ervaren, omdat ze direct duidelijk inzicht geven en helend werken, zowel voor mensen die de vraag hebben gesteld als de representanten.

Mensen die een opstelling hebben gedaan, geven bovendien vaak aan dat ze door de opstelling het gevoel hebben dat er al iets is veranderd. Het werd door één van hen

zelfs een transformatie-opstelling genoemd, wat wel aangeeft hoe diep een opstelling kan werken.

NB Het is dus geen familie-opstelling!

 • Lunch
 • Vrije tijd om te genieten van de omgeving, lekker te luieren, op je gemak een boek te lezen of samen te zijn met anderen. Kortom om te doen waar je op dat moment zin in hebt.
 • Van 16.00 tot 18.00 uur doen we oefeningen, visualisaties en opdrachten die zoveel mogelijk aansluiten bij de behoefte van de groep.

NB De woensdagmiddag is vrij.

Wat deze week je brengt:

 • Rust
 • Genietmomenten
 • Inzicht in jezelf

Manieren om:

 • Dicht bij jezelf te blijven
 • In je eigen kracht te staan
 • Je energie te laten stromen
 • Je “batterij” op te laden
 • Goed voor jezelf te zorgen
 • Keuzen te maken waar je met je hoofd niet uitkomt

L’Huy Préau

Wie er eerder is geweest, weet het natuurlijk allang: Préau is een fantastische plek in een prachtige omgeving en wordt met veel liefde en aandacht beheerd. Dagelijks word je verwend met heerlijke maaltijden, die met zorg zijn bereid. De aangename sfeer is voelbaar en die geeft een extra dimensie aan je verblijf op het landgoed. Omdat de Time Out week buiten het hoogseizoen plaatsvindt, is het er aangenaam rustig.

Voor wie

Als je hoog sensitief bent en je hebt behoefte aan tijd en aandacht voor jezelf, ben je van harte welkom. Om aan deze week mee te doen, hoef je geen ervaring te hebben op het gebied van de aangeboden activiteiten, wel openheid en nieuwsgierigheid naar jezelf.

Meer info

Voor vragen over de zomerweek kun je mailen: info@echtom.nl of bellen: 0341-414 929.

Ervaring van een eerdere deelnemer aan een Time Out week

Ik heb bij Ada de cursus Time out gevolgd in Frankrijk. Heel fijn! Goede opbouw, flexibel! Goede balans tussen ontspannen en introspectie. Veilige en warme groep. Het heeft me ontspanning en rust gebracht, een liefdevolle groep, terug naar mezelf in verbondenheid met anderen.
Ada is een echte professional die diep op zaken kan ingaan en sensitief is voor signalen. Ze voelt goed aan wat iemand nodig heeft. Als privépersoon heb ik haar leren kennen als een warme, maar ook erg geestige en intelligente vrouw

Meer ervaringen kun je lezen bij testimonials

Investering in jezelf

€ 295,00 per persoon, excl. accommodatie. Op www.preau.nl kun je een plek reserveren.

Wanneer?

8 tot 15 juni 2019

Waar?

L’Huy Préau in Midden- Frankrijk

Investering in jezelf

€295,00 exclusief verblijfskosten

Voor meer informatie en aanmelding

Vul het contact formulier in of bel met
0341 – 414 929

Reacties van deelnemers