Healing Touch

Voor rust en balans in jezelf

Meer dan 20 jaar geleden kwam Healing Touch op mijn pad. Ik werd gegrepen door de eenvoud ervan en de liefde voor deze manier van healing is altijd gebleven. Elk levend wezen heeft een energieveld om zich heen. Alles wat er gebeurt, heeft invloed op dat veld.

Je kunt voelen wat mensen uitstralen. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je ergens kwam en er hing een nare of juist heel fijne energie. Of dat je graag in de buurt bent van bepaalde mensen en liever met een grote boog om anderen heenloopt. Je kunt je voorstellen dat als je het energieveld beïnvloedt, dit effect heeft op je lichaam en geest.

De zachte aanraking tijdens een healing geeft veel ontspanning en biedt rust. En healing biedt meer dan dat alleen. Het is een op energie gebaseerde manier van helen om gezondheid, harmonie en heelheid te bevorderen. Healing raakt de hele mens: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Bij een behandeling tast ik met mijn handen je energieveld af en wat ik voel geeft me informatie over wat energetisch nodig is. Als Healing Touch therapeut beschik ik over een verscheidenheid aan methoden om energieblokkades op te heffen. Sommige technieken zijn bedoeld om het energieveld van het hele lichaam in balans te brengen en andere technieken zijn bedoeld voor specifieke problemen.

Als je energiehuishouding in balans is, wordt jouw zelf genezend vermogen gestimuleerd, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd, wat veelal leidt tot een algehele verbetering van de gezondheid.

Alle genezing is uiteindelijk zelfgenezing. Een chirurg kan een operatie verrichten, maar de genezing is het werk van het lichaam zelf. Healing Touch ondersteunt en bevordert dit genezingsproces door je energiestroom op gang te brengen en zo je lichaam aan te zetten om blokkades op te ruimen, pijn te verlichten en het gevoel van welzijn te bevorderen.

Een Healing Touch behandeling is zeer effectief bij spanningsklachten en kan ook goed worden ingezet voor pijnbestrijding. Het genezingsproces bij allerlei klachten kan worden ondersteund en versneld. De behandelingen werken ontspannend en helend. Healing houdt zich bezig met de kwaliteit van het leven.

Healing Touch vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en wordt daar veel toegepast door verpleegkundigen. Als behandelmethode is Healing Touch een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.