Werkwijze

Soms heb je een ander nodig
om te zien waar je zelf overheen kijkt
Ada van Egdom

Bij mijn manier van werken, ga ik uit van een holistisch mensbeeld: fysieke,
mentale, emotionele, spirituele en energetische aspecten krijgen aandacht.
Elke sessie begint met een gesprek, de eerste keer een intake. Tijdens de sessie maak ik regelmatig gebruik van trance, wat een toestand is van geconcentreerde aandacht. In trance blijf je bewust van alles wat er gebeurt. Je bent zowel in het heden als in het verleden. Je bent bijvoorbeeld in trance als je heel erg verdiept bent in een mooi boek en je ziet of hoort verder niets meer. Door je aandacht te focussen, kun je in een andere bewustzijnslaag komen, zodat je daar antwoorden kunt vinden op de hulpvraag die je hebt. Als je in trance bent, houd je altijd de controle over jezelf. Trance is op zichzelf geen therapie. Het is slechts een ‘gereedschap’ om therapeutische technieken en overige methoden effectief uit te voeren, bijvoorbeeld:

Regressietherapie is een vorm van hypnotherapie en helpt je om terug te gaan naar het verleden, naar het moment (dat soms helemaal verdwenen is uit je bewustzijn) waarop je probleem begonnen is. Je maakt weer contact met wat er toen speelde in je leven en kunt je emoties hierover alsnog uiten en verwerken. Dit helpt je los te komen van oude pijn en oude patronen, zodat deze je leven niet langer belemmeren.

Energetische therapie (Healing Touch) gebruik ik vooral als ondersteuning van het therapeutische proces. Healing Touch is een op energie gebaseerde manier van helen om gezondheid, harmonie en heelheid te bevorderen.
Met mijn handen tast ik je energieveld af en wat ik voel geeft me informatie over wat energetisch nodig is. Als Healing Touch therapeut beschik ik over een verscheidenheid aan methoden om je energie weer te laten stromen, wat heel ontspannend is en een gevoel van welzijn bevordert.

LifeCoaching helpt je meer inzicht te krijgen in wat je wilt in je leven en hoe je dat het best kunt bereiken. Daartoe worden o.a. drie wezenlijke levensvragen onderzocht: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?