Zingen zonder grenzen

Een zomerweek in Frankrijk

Zingen vanuit je gevoel en vanuit je hart. Om zelf geraakt te worden en anderen te raken. Deze week staat open voor iedereen die van zingen houdt.

Voor iedereen die van zingen houdt
Vind je het fijn om te zingen puur voor je plezier en aandacht te besteden aan hoe je vrijer kunt  zingen?

Ada van Egdom en Miriam Stern willen dat mogelijk maken tijdens een ontspannen en vrolijke week.

Zang
Tijdens deze cursus zingen we wereldmuziek die is uitgezocht op eenvoud en schoonheid. Moeilijke teksten laten we achterwegen, zodat we direct met plezier en passie kunnen zingen. Je hoeft geen notenschrift te kennen. We zingen niet alleen grenzeloos, maar ook moeiteloos. Spelenderwijs leren we de liederen. Er is ruimte voor solozang en improvisatie, maar niks moet.

Via een link op de site www.preau.nl kun je een paar liederen beluisteren en zien of het repertoire je aanspreekt. Veel van wat we gaan zingen is ingezongen, zodat je vooraf vertrouwd kunt raken met de liederen als je dat fijn vindt. We zullen werken aan ondersteuning van de ademhaling en aan zangtechniek. Maar altijd in dienst van wat we zingen. We gaan ook een paar keer zingen in een nabijgelegen kerkje.

Aandacht om vrijer te kunnen zingen
Naast het zingen gaat Ada met je aan de slag om te kijken hoe je zonder grenzen kunt zingen vanuit jezelf. Onder andere via ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties en andere verrassende oefeningen ervaar je wat jou helpt om vrijuit je stem te laten klinken. Je ontdekt hoe je eventuele belemmeringen  kunt veranderen in wat jou ondersteunt om vrijer te kunnen zingen. We stemmen het programma onderling af op elkaar en op de groep.

Locatie L’Huy Préau
Het landgoed Préau ligt midden in de prachtige natuur van de Morvan. Je wordt dagelijks culinair verwend en slaapt in een riddertent of een persoonlijk ingerichte kamer. Er is ook tijd om te zwemmen in een nabijgelegen meer, dromerig voor je uit te kijken naar de paarden van Préau, een boek te lezen onder een oude eik, of een wandeling te maken.

Programma
Er is een ochtend- en middagprogramma, waarbij voldoende vrije tijd wordt ingepland. De woensdagmiddag is vrij. De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:
08.30 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 13.00 uur: cursus
13.00 – 14.00 uur: lunch
14.00 – 15.00 uur: vrij
15.00 – 18.00 uur: cursus
18.00 – 19.00 uur: vrij
19.00 – 21.30 uur: diner

Miriam Stern
De cursus geef ik samen met Miriam Stern. Zij is kunstenaar en koorcoach. Opvallend aan haar werkwijze is dat ze in korte tijd een bijzondere muzikale belevenis met een groep tot stand kan brengen. Miriam woont in de Morvan waar ze een twee jarige zangopleiding volgde bij Boris Cholewka. Verder heeft ze verschillende cursussen zang gevolgd. Onder andere CVT voor individuele zangers en voor koor. Ze heeft in Amsterdam in een Jiddische groep gezongen. Miriam geeft workshops aan groepen in de Morvan en in Nederland. Voor info: zusmozes@gmail.com en http://leloupquichante.blogspot.fr

Ervaringen van anderen bij workshops van Miriam
‘Ik kreeg aanmoediging maar  zonder druk.’ ‘Verbaasd over de schoonheid die we als groep tot stand brachten .’ ‘Zonder struggle in korte tijd samen heel mooi zingen, zalig!’ ‘Nogmaals bedankt voor je heerlijke positieve energie. Je hebt mij fantastisch geholpen met zingen.’

Ervaringen van anderen bij workshops van Ada
NB Voor de accommodatie moet je je apart opgeven op de site www.preau.nl  zie accommodatie.

Op de site vind je tevens een liftprikbord (kijk daarvoor bij Routebeschrijving) en er staat een carpoolgroep op Facebook.

Wees er snel bij! Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen.

Wanneer?

18 tot 15 augustus 2018

Waar?

L’Huy Préau in Midden- Frankrijk

Investering in jezelf

€295,00 exclusief verblijfskosten

Voor meer informatie en aanmelding

Vul het contact formulier in of bel met
0341 – 414 929

Reacties van deelnemers